logo

Select Sidearea

Populate the sidearea with useful widgets. It’s simple to add images, categories, latest post, social media icon links, tag clouds, and more.
hello@youremail.com
+1234567890

Onderhoud brengt op

Het onderhoud van uw waterverzachter

De frequentie van het onderhoud voor uw waterverzachter kan variëren naar gelang het model en het verbruik. Voor de meeste waterontharders is één jaarlijks onderhoud voldoende. Soft Water Solutions verzorgt het onderhoud van uw waterontharder, ook wanneer deze niet door ons geplaatst werd. Door onze jarenlange ervaring in waterontharders/ waterverzachters hebben we ervaring met (bijna) alle toestellen. Zo kunnen wij de levensduur van uw toestel verlengen en verhogen door onze goede service. Door een regelmatig onderhoud verlengt u niet alleen de levensduur van uw toestel maar verzekert u zich er ook van dat het toestel blijft werken zoals het hoort!

 

Indien u uw waterontharder optimaal en voor een lange looptijd wenst te gebruiken is een jaarlijks onderhoud van het toestel aangewezen.
Soft Water Solutions voert dergelijke controles uit op toestellen geplaatst door ons als ook op toestellen van andere leveranciers.
Bij het onderhoud wordt de werking van de waterverzachter nagekeken, waar nodig worden onderdelen vervangen. Bij grote kosten wordt steeds de afweging gemaakt of het onderhoud nog opweegt tegenover het plaatsen van een nieuw toestel.

Soft-Water-Solutions-Waterverzachters-Onderhoud2

Plan uw onderhoud in (alle merken)

Soft-Water-Solutions-Waterverzachters-Onderhoud2

Wat houdt het onderhoud in?

Om de levensduur en optimale werking van uw toestel te garanderen raden wij een jaarlijks onderhoud aan. Zowel voor toestellen door ons geplaatst als voor niet door ons geplaatste waterverzachters bieden wij een onderhoudspakket aan. U betaalt 1 maal per jaar een vast bedrag voor het volledige onderhoud en de nodige producten om uw waterontharder optimaal werkende te houden. Dit zonder verplichtingen of jaarcontracten.

 

Bij het jaarlijks onderhoud leveren we niet het gekende zout voor waterontharders maar ook harsenreiniger. De waterdoorstroming en capaciteit van uw waterverzachter kan verminderd worden door opstapeling van ijzer- en mineraalresten. Dit kan de werking van uw toestel niet alleen verminderen maar kan ook zorgen voor nare geur en smaak aan het water.

 

Met een harsenreiniger worden de ijzerresten en mineraalresten uit de harsen van het toestel gereinigd. Zo blijft uw toestel optimaal werken en verdwijnt eventuele geur- en smaakhinder.

 

Door de fabrikanten van waterverzachters wordt aangeraden 1 maal per jaar harsenreiniger te gebruiken. Daarom leveren wij dit standaard bij het onderhoud van uw toestel.

 

Als eerste stap meten we de hardheid van uw water om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt en dat het water zacht is.

 

Nadien wordt het toestel en de onderdelen nagekeken en waar nodig gereinigd. Denken we maar aan de kleppen, filters, injectoren,  …
Waar nodig worden stukken vervangen.

Als voorlaatste stap wordt de waterontharder gedesinfecteerd. Binnen in de waterontharder kan zout zich gaan ophopen. Door het toestel de desinfecteren worden bacteriën gedood.

 

Als laatste wordt ook de zoutbak gereinigd en dan wordt het water opnieuw getest en correct afgesteld.

 

Bij een onderhoud door Soft Water Solutions zorgt de technieker ook voor levering van zout en harsenreiniger. Zo kan u opnieuw een jaar verder. Er worden steeds 4 zakken zout voorzien. Weet u uit ervaring dat u er meer nodig zal hebben, dan kunnen deze uiteraard bijbesteld worden.